Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

' ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΗ '




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ»



Γεννήθηκε και κατοικεί στα Ψαχνά.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών(ΑΣΟΕΕ).
Από το 1982 είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας (Επιθεωρητής Εργασίας) και σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Χαλκίδας.
Υπήρξε εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΗ» τα έτη 1996-2006.
Τα έτη 1990 έως 1994 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ψαχνών.
Τα έτη 2002 έως 2006 υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεσσαπίων .
Τα έτη 2006-2010 εξελέγη και παραμένει Νομαρχιακός Σύμβουλος και την διετία 2006-2008 υπηρέτησε ως Αντινομάρχης στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Υποστήριξης ΑΜΕΑ
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά , τον Γιάννη Δικηγόρο Χαλκίδος και την Ελένη , αγροτική ιατρό.



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

Φίλες και φίλοι ,

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στις δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής του νέου διευρυμένου δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων θεωρούμε ότι έχουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε προς όλους τους δημότες τις γενικές μας αρχές και αξίες βάσει των οποίων θα πορευτούμε στην μετεκλογική περίοδο.
Αφετηρία της παρούσας πρωτοβουλίας αποτελεί η θέση μας ότι η άσκηση της πολιτικής οφείλουμε να γίνεται επί τη βάση συγκεκριμένων αρχών , αξιών και απαρέγκλιτων θέσεων οι οποίες δεν θα αποτελούν ρητορικές ασκήσεις αλλά θα συνιστούν βασικές δεσμεύσεις κατά την άσκηση εξουσίας.
Οι σύγχρονες κοινωνίες «κουρασμένες» από τις συνεχείς διαψεύσεις που βιώνουν από τους πολιτικούς διεκδικούν ξεκάθαρες απόψεις λιτό και καθαρό λόγο και αποφασιστική παρουσία με ξεκάθαρο εξ αρχής προσανατολισμό. Ανήκουμε και εμείς όλοι που απαρτίζουμε την παρούσα κίνηση, αλλά και όλοι όσοι θα την αγκαλιάσουν στην πορεία, στους ανθρώπους που αρνούνται να ακολουθήσουν παλαιοκομματικές πρακτικές οι οποίες τους ακυρώνουν ως πολίτες και τους καταδικάζουν σε ρόλο θεατή των εξελίξεων. Συμμετέχουμε όλοι σε μια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη κίνηση που πάνω και πρώτα απ’ όλα θέτει τις ανάγκες των πολιτών και όχι των μηχανισμών εξουσίας. Σε αυτή μας την προσπάθεια πρώτο και βασικό βήμα που αποδεικνύει το σεβασμό μας στην κρίση και την γνώμη του κάθε πολίτη αποτελεί η παρούσα διακήρυξη , γιατί εμείς διεκδικούμε την ψήφο των δημοτών αιτιολογημένα και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη τους ως απόδειξη συναίνεσης και όχι ως ένα αποτέλεσμα μηχανισμών χειραγώγησης.
Στην νέα μας πορεία δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με τις ακόλουθες αρχές :
1) Διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία. Κάθε απόφαση στο νέο Δήμο κάθε διαγωνισμός κάθε πρωτοβουλία και δράση οφείλει να κοινοποιείται και να δημοσιοποιείται σε όλο το δήμο. Μόνο έτσι θα εμπεδωθεί στην κοινωνία η αντίληψη της συμμετοχής της αυτενεργού και της συλλογικής δράσης του δημότη- πολίτη. Η αιτιολογία κάθε πρωτοβουλίας , η ιεράρχηση των αναγκών και η καθημερινή δραστηριότητα των δημοτικών οργάνων οφείλουμε να καθίσταται γνωστή και προσβάσιμη σε όλους ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος και η διαρκής δυνατότητα παρεμβάσεων των πολιτών. Προτάσσουμε την νομιμότητα στην λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων στη διαχείριση των οικονομικών
2) Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Στους νέους «καλλικράτειους» δήμους βασική προτεραιότητα θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποτελεί η παραχώρηση στα τοπικά συμβούλια κάθε δημοτικού διαμερίσματος αποφασιστικών και όχι γνωμοδοτικών αρμοδιοτήτων με μεταφορά και αυτόνομη διαχείριση οικονομικών πόρων επί τους ουσίας και εμπεδώνοντας στην πράξη το όραμα του νέου θεσμού . Το θεσμικό πλαίσιο πλέον υπάρχει αλλά απαιτείται και ισχυρή πολιτική βούληση για την εφαρμογή αυτής της αρχής χωρίς αγκυλώσεις , και με γνώμονα πάντα την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων .
3) Συλλογική διαβούλευση. Προώθηση και υποστήριξη νέων θεσμών που εισάγει ο Καλλικράτης για την συμμετοχή πολιτών σε διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης , επέκταση συμμετοχικών διαδικασιών πέρα από τις προβλέψεις του νόμου με ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης πολιτών μέσω ανοιχτών συνελεύσεων και συζητήσεων ώστε να εμπεδώνεται καθημερινά η δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας .
4) Περιβαλλοντική ευαισθησία . Πιστοί στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης δεσμευόμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος με στάθμιση όμως και των αναγκών της τοπικής οικονομίας. Θέτοντας ως πρωταρχική μας προτεραιότητα την προστασία , την ανάδειξη και την διατήρηση του φυσικού μας πλούτου καινοτομούμε , υποστηρίζουμε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και πρωτοστατούμε στην υπεράσπιση του φυσικού μας περιβάλλοντος
5) Κοινωνική ευαισθησία. Με δράσεις και πρωτοβουλίες σε επίπεδο δημοτικής αρχής εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση του ελλείμματος κοινωνικής πολιτικής που παρουσιάζει η κεντρική εξουσία , προωθώντας μια κοινωνία αλληλεγγύης ως αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Προτάσσουμε την ανάπτυξη δικτύου κοινωνικών υποδομών.
6) Εθελοντισμός. Πιστεύοντας στο γνήσιο εθελοντισμό και την πρωτοβουλία των πολιτών θέτουμε ως προτεραιότητα την υποστήριξη μέσω του Δήμου εθελοντικών δράσεων και ενεργειών τις οποίες εντάσσουμε σε ένα γενικό σχέδιο οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου συμπληρώνοντας δυσαναπλήρωτα από την πολιτεία κενά .
7) Ανάπτυξη υποδομών. Βασική μας θέση παραμένει η προγραμματισμένη και μεθοδική ανάπτυξη όλων των πολεοδομικών συγκροτημάτων του δήμου μας . Δεσμευόμαστε για άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένου οικιστικού σχεδίου για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ώστε να δοθεί ένα τέλος στην άναρχη ανάπτυξη. Δεσμευόμαστε για άμεση δρομολόγηση αυτονόητων παρεμβάσεων σε έργα υποδομής για νέες σύγχρονες και οικολογικά αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με υπεράσπιση και προαγωγή των δημόσιων χώρων.
8) Προώθηση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων. Πιστεύοντας στις ευεργετικές επιδράσεις του πολιτισμού και του αθλητισμού πρωτοστατούμε στα ζητήματα αυτά δίνοντας αέρα ανανέωσης και προόδου στον τόπο μας



Φίλες και φίλοι,

Με την παρούσα διακήρυξη αρχών και θέσεων της δημοτικής μας παράταξης κατερχόμαστε σε έναν τίμιο και ειλικρινή αγώνα , έναν πολιτικό αγώνα όπου αναζητούμε την ευγενή άμιλλα και την αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές . Με την αδέσμευτη και ανεξάρτητη κίνησή μας ερχόμαστε να αντιπροτείνουμε την πολύχρωμη συσπείρωση των πολιτών με συγκολλητικό υλικό την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο που ζουν. Συσπείρωση, χωρίς εκ των πρότερων αποκλεισμούς, στη βάση ενός προγραμματικού λόγου που οι ίδιοι οι πολίτες διαμορφώνουν και εκφωνούν, ενός προγραμματικού λόγου ξεκάθαρου και οριοθετούμενου από τις γενικές μας αρχές και αξίες . Η πολυχρωμία μιας τέτοιας συσπείρωσης, δηλαδή η συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων και ιδεολογικών αφετηριών, μπορούν να μετατραπούν σε δυναμικά προωθητικά στοιχεία με έναν και μοναδικό κοινό στόχο ……την πρόοδο του νέου μας Δήμου . Αφήνουμε πίσω τους θορύβους και τη ρύπανση των ύβρεων , των στείρων αντιπαραθέσεων και των κενών αντεγκλήσεων με στόχο την κατάληψη της εξουσίας για την εκμετάλλευσή της και κατερχόμαστε στον πολιτικό στίβο για έναν αγώνα επιχειρημάτων , για την προώθηση της πολιτικής και τελικό αποτέλεσμα την αναγέννηση του τόπου μας .

5 σχόλια :

  1. axizei na einai o neos mas dimarxos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗΝ Ν.Α, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 2 ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.....ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ..... ΕΡΓΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ase mas rr file exeis dei polous n mporoun na paraxoun ergo apo antipoliteusii...idees peftoun...n xereis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΤΙ
    ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΚΑΡΛΑΒΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΡΗΜΑΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΙΜΙΔΑΣ ΤΙΣΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ?
    ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Σ ΟΛΟ ΑΥΤΟ?
    ΚΟΙΤΑ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΑΛΗΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΓΚΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΕΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ......ΓΙΘΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή