Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Γ. Ντούρμας: Ο Μπουροδήμος έκανε «κωλοτούμπα» στο θέμα των Γυμνασίων Στενής και Μακρυκάπας

«Κωλοτούμπα» στο θέμα της κατάργησης των Γυμνασίων Στενής και Μακρυκάπας έκανε αυτή την εβδομάδα ο κος Μπουροδήμος. Εκεί λοιπόν που «σφυρούσε αδιάφορα» στο θέμα αυτό και προσπαθούσε να κρατήσει μια εξισορροπητική στάση μεταξύ της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης για την κατάργηση σχολείων και των πραγματικών αναγκών των δημοτών μας αναγκάστηκε επιτέλους να πάρει για πρώτη φορά επίσημη θέση και να τρέξει το θέμα προς την αρμόδια υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου.

Οι έντονες αντιδράσεις από γονείς και μαθητές, η διαμαρτυρία τους έξω από το δημαρχείο και οι καταλήψεις σχολείων προφανώς άσκησαν πίεση στο δήμαρχο και τον ανάγκασαν επιτέλους να κάνει κάτι.

Το συμπέρασμα διττό. Πρώτον οι δημότες μας μόνο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούν να διεκδικούν το δίκαιό τους εφόσον η δημοτική αρχή δεν τους αφουγκράζεται.

Δεύτερον ο κος Μπουροδήμος πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θα λειτουργήσει στο θεσμικό του ρόλο ως δήμαρχος ή ως κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας με βολικό τρόπο προς την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση έστω και αργά η προσπάθεια να γνωστοποιήσει το θέμα στο υπουργείο μας βρίσκει σύμφωνους και δικαιώνει τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης που ήταν εξαρχής κατηγορηματική να μην κλείσει κανένα σχολείο του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου