Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τι είδαμε και τι ακούσαμε-Τοπικό συμβούλιο 13ης Μαρτίου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το τοπικό συμβούλιο χθες Κυριακή και 13 καθώς παρόντες ήταν όλοι οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι, το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αρκετοί γονείς αλλά και κόσμος που τον ενδιέφεραν τα συγκεκριμένα θέματα συζήτησης.

Το πρώτο θέμα ήταν το σχολείο Στενής καθώς με το σχέδιο Καλλικράτη οδηγούμαστε σε συνενώσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Η θέση της πλειοψηφίας του προεδρείου ήταν να παραμείνει το σχολείο Στενής ως έχει ενώ η αντίθετη άποψη που εξέφρασε ο ένας εκ των τριών συμβούλων(παράταξη Μπουροδήμου) ήταν ας φύγει το Δημοτικό αλλά να γίνει ένα μεγάλο και δυνατό Γυμνάσιο στη Στενή.
Στη συζήτηση ήταν παρόντες και οι κύριοι Ψαθάς,Ντούρμας που πήραν το λόγο, όπως και η κυρία Μελά υπεύθυνη σε θέματα Παιδείας για τον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων από την παράταξη του κ. Μπουροδήμου που υποστήριζε ότι θα πολεμήσουμε για ένα δυνατό Γυμνάσιο στη Στενή,η οποία είχε
μιλήσει και με αρμόδιους όπως είπε.Βέβαια όταν γυρίσαμε σπίτια μας είδαμε ότι κανείς δεν γνώριζε τίποτα,ότι οι αποφάσεις είχαν παρθεί για ένα συγχωνευμένο Γυμνάσιο στους Καθενούς(παρόλο που δεν πληρεί τις προυποθέσεις, μιας και από έγκυρες πηγές το Γυμνάσιο Καθενών είναι πολύ δύσκολο να κατορθώσει να συστεγάσει τρία Γυμνάσια)!Εδώ γεννάται το ερώτημα,πως αποφασίστηκε η συνένωση να γίνει στους Καθενούς,με αξιοκρατικά κριτήρια ή με πιέσεις;Η κυρία Μελά δεν γνώριζε που θα πάει το Γυμνάσιο; από τη στιγμή που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δράσης ο δήμαρχος κ. Μπουροδήμος είχε ενημερωθεί από την 28η Φεβρουαρίου σε ημερίδα για τις συγχωνεύσεις των γυμνασίων;

Το δεύτερο θέμα ήταν το πάρκινγκ που και πάλι οι δυο σύμβουλοι(Α.Βλάχος-Α.Καράγκος) πρότειναν να ανοίγει το σχολείο κάποιες Κυριακές, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο για να σταθμεύουν αυτοκίνητα στο προαύλιο χώρο (εκτός του γηπέδου μπάσκετ ο οποίος προτάθηκε να περιφραχτεί για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά) ενώ ο άλλος σύμβουλος(Δ.Καμαριώτης) ήταν κατά αυτής της πρότασης και πρότεινε για πάρκινγκ το χώρο της Βρυσίτσας και το χώρο κάτω από το γήπεδο της Άνω Στενής.
Σε αυτό το θέμα να τονίσουμε ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και λογομαχίες μεταξύ του ενός τοπικού συμβούλου και του πρώην προέδρου των επαγγελματιών Στενής σε σημείο να πιαστούν στα χέρια και να προσπαθούν αρκετοί να τους χωρίσουν. Μια άλλη άποψη ήταν αυτή του αντιδημάρχου Γιώργου Λάμπρου όσον αφορά το πάρκινγκ ο οποίος πρότεινε την διαμόρφωση της Βρυσίτσας και των δρόμων αυτής ως τη μάντρα του Κορώνη αλλά και από την ταβέρνα του Ντουμανη ως τη ¨βρύση Νταβέλη¨ .

Για  τον Ξενώνα στη Στενή συμφώνησαν και οι τρεις συμβούλοι να γίνει κάποια ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο μιας και είναι ένα θέμα για το οποίο δεν γνωρίζει κανείς την εξέλιξή του(οπότε εδώ θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του κ. Μπουροδήμου που θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για το Γιοφύρι της Άρτας, ε, συγγνώμη για τον Ξενώνα!)

Για το τέταρτο θέμα όλοι συμφώνησαν την εισήγηση στο Δημοτικό συμβούλιο για τη βελτίωση του δρόμου στην Κάτω Στενή από την διασταύρωση Καμπιών μέχρι και διασταύρωση Βούνων.

Και στο τελευταίο θέμα,η κατάρτιση τεχνικού προγράμματος,αφορούσε θέματα όπως την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων από την κεντρική πλατεία το καλοκαίρι και τη δημιουργία εναλλακτικών δρόμων πρόσβασης,τη βελτίωση του δρόμου(χωματόδρομος) από το νεκροταφείο στην Άνω Στενή, τον Άγιο Νεκτάριο μέχρι και Κάτω Στενή,την ασφαλτόστρωση δρόμου μέχρι το Σκουντέρι,τη δημιουργία προστατευτικών-κάγκελα σε σημεία που είναι απαραίτητα και βελτίωση του περιφερειακού πάνω από τον Κούκο!

Ήταν ένα συμβούλιο που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο σε πάρα πολλούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου