Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΞΕΝΩΝΑ


Δημοπρασία για την εκμίσθωση του στοιχειωμένου από το 1974 Αθλητικού ξενώνα της Στενής,που θυμίζει γιοφύρι της Άρτας έχει δημοσιοποιήσει ο Δήμος Διρφύων για την
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00 στο Δημαρχείο!
Η εκμίσθωση αφορά σε ακίνητο εκτάσεως 50 στρεμμάτων περίπου στο οποίο υπάρχει ημιτελές κτήριο με διάφορες εγκαταστάσεις ,γήπεδο και οπωροφόρα δέντρα!
Το Δασαρχείο είχε παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεότητας που στη συνέχεια κατασκεύασε το κτιριακό συγκρότημα.Το τριώροφο κτίριο του Αθλητικού ξενώνα,συνολικού εμβαδού 2.946 τ.μ οικοδομήθηκε τα έτη 1969-1974.Το 1979 πέρασε στην κυριότητα της τότε Κοινότητας Στενής με παραχώρηση από τη Γ.Γ.Α και την περίοδο 1992-1993 έγιναν παρεμβάσεις, που όμως δεν ολοκληρώθηκαν.Μέχρι και το 2000,κατά περιόδους, γίνονταν συμπληρωματικές εργασίες,χωρίς όμως ποτε να τελειώσουν αυτές. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Πρόγραμμα αθλητικών υποδομών "Ελλάδα 2004", χωρίς, ωστόσο να εκταμιευθεί το συνολικό ποσό, με αποτέλεσμα το έργο να παραμένει ημιτελές παρά τα χρήματα που κατά καιρούς έχουν δαπανηθεί.

Ο μισθωτής για να συμμετάσχει στη δημοπρασία είναι απαραίτητο να καταθέσει δεσμευτική δήλωση ότι θα κατασκευάσει σταδιακά και σε χρονική διάρκεια έξι ετών τα παρακάτω:

*Μέγιστο συνολικό αριθμό 200 κλινών,επιλέγοντας κατασκευή νέων αυτόνομων κτισμάτων και δωματιών ή νέας ενιαίας μονάδος ή και αυτόνομων κατοικιών ή διαμερισμάτων,για μίσθωση παραθεριστικής κατοικίας.
Σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνεται μέριμνα για την προτεραιότητα αξιοποιήσεως του υφιστάμενου χώρου.
*Συνεδριακό χώρο 100 τουλάχιστον,πλήρως εξοπλισμένο με εποπτικά και ηλεκτρονικά μέσα.
*Αίθουσα συνεστιάσεως 100 τουλάχιστον ατόμων.
*Μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων σε χώρο 60 τ.μ.
*Αίθουσες εστιάσεως και αναψυχής.
*Δημιουργία υποδομών άθλησης και βασικών υποδομών spa.

Το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα ορίστηκε σε 30.000 ευρώ και για τα τέσσερα πρώτα δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή.
Εάν η δημοπρασία αποβεί άγονη,θα επαναληφθεί στις 12.10.2010

Σημειώνεται ότι την άνοιξη του 1974 το Αθλητικό κέντρο ξενώνας που δημιουργήθηκε σαν χώρος προετοιμασίας ομάδων όλων των αθλημάτων,χειμώνα και καλοκαίρι,λόγω και του εξαιρετικού κλίματος του χωριού μας ήταν απόλυτα έτοιμο να δοθεί σε χρήση!
Υπήρχαν ακόμη και τα κλινοσκεπάσματα έτοιμα στις ντουλάπες όπως και η ρεσεψιόν με τα κόκκινα τηλέφωνα.

Ήταν για την εποχή της μια υπερσύγχρονη τουριστική-αθλητική μονάδα που θα πρόσφερε μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή-και όχι μόνο- αυτό δε που απόμενε ήταν να εγκαινιαστεί και να δοθεί σε χρήση!

Όμως με την μεταπολίτευση το έργο αυτό ως δημιούργημα της χούντας εγκαταλείφθηκε στην τύχη του και παρότι κόστισε στην Γ.Γ.Α τόσα εκατομμύρια κυριολεκτικά καταληστεύθηκε,αφύλακτο όπως ήταν,αφού δεν έμειναν στη θέση τους ακόμη και οι λεκάνες στα WC των δωματίων!

Από συζητήσεις με μεγαλυτέρους έχουμε ακούσει ότι όταν έρχεται ο Στυλιανός Παττακός για το τρισάγιο του Οδυσσέα Αγγελή πηγαίνει στον ξενώνα και κουνάει το κεφάλι του απογοητευμένος για το έργο που αυτοί ξεκίνησαν και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

*Το μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησης είναι από το ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟ ΒΗΜΑ(ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 3.525),για περισσότερες πληροφορίες για την δημοπρασία μπείτε στο www.dirfion.gr

7 σχόλια :

  1. Τώρα τον επιασε τον Μπουροδημο η σκασίλα. Τόσα χρόνια έβγαλαν χρηματα και εταζαν θέσεις με τον ξενωνα. Τι κανει ο ανθρωπος για να ψηφιστεί ξεφτιλιστηκε. Ολοι καταλαβαινουν οτι είναι προεκλογικα τερτιπια αυτα. Παλι θα ταξει θεσεις?
    Καλύτερα να τα μαζευει αυτος και η παρεα του την χαντακωσαν τη Στενη τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά με την ανακοίνωση για τον ξενώνα, αλλά αυτό το κομμάτι με τους Παττακό και Αγγελή, δηλαδή τα αμερικανοκίνητα γλειώδη δουλάκια που κατέστρεψαν κόσμο και κοσμάκι τι το βάλατε.
    Για να μας πιάσει ναυτία και εμετός???

    Είναι βέβαια αναδημοσίευση αλλά εδώ τεστάρονται τα δημοκρατικά αντανακλαστικά μας. Δε θα αγιοποιήσουμε τον Παττακό και κανένα καθίκι χουντικό. Γιατί αυτό το εργό δεν το έκανε κανένα λαμόγιο πολιτικός ή στρατιωτικός. Είναι έργο από τα λεφτά του ελληνικού λαού και γι αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε αυτούς που τα κατασπαταλούν και το έκαναν στο παρελθόν και να βλέπουμε να παραδίδονται τώρα στους ιδιώτες αυτές οι υποδομές...

    Αλλά έτσι δεν γίνεται παντού; Υποβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις εσκεμένα και μετά τις παραδίδουν στους ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους αξιοποιούν με βάση το κέρδος τους αυτές τις εγκαταστάσεις και φουσκώνουν το πορτοφόλι τους. Οι πολιτικοί κόβουν και οι εταιρίες ράβουν... Για πόσο ακόμα όμως ρε γαμώτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε δε μας παρατάτε με τον Παττακό και το κάθε φασιστοειδές-χουντικό-αμερικανόδουλο.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογοκρισία στα προηγούμενα σχόλια που αφορούσαν την εσκεμένη υποβάθμιση της δημόσιας περιουσίας για την παράδοσή τους στους ιδιώτες.
    Τα εργα όμως ανήκουν στον λαό, γιατί με δικά μας χρήματα γίνονται και όχι από τους πολιτικούς ή τους στρατιωτικούς.

    Ελπίζω αυτό το σχόλιο να δημοσιευτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιάστηκα να κρίνω πρόφανως, λάθος μου... Όσο για τη λογοκρισία το παίρνω πίσω αφού τελικά δημοσιευτηκε το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ?ΣΙΓΑ!ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ!
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. einai megaloi h koutala ston xenona giayto kai den exei teleiopioithi tosa xronia.auto omos einai eis varos tis stenis kai tis anaptyxeis tns

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o xenonas pleon einai mia suxroni itnaki afou o idios einai h pinelopi kai oi mnistires poli ala aytos perimeni ton diko toy odysea gia na ton lytrosi

    ΑπάντησηΔιαγραφή