Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης!



Χτες Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η αναμενόμενη εκδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Στενής, στο νέο μουσείο της ακρόπολης. Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή. Για την υπέροχη αυτή φωτογραφία πρέπει να πούμε και ένα ευχαριστώ στον ξεναγό μας.
Η αναχώρηση από το χωριό μας έγινε περίπου στις 7.30 το πρωί και κατά τις 10 το γκρουπ βρισκόταν στο χώρο του νέου μουσείου. Μετά από λίγο είχαμε την είσοδο του γκρουπ στον κυρίως χώρο του νέου μουσείου. Με τη συνοδεία του ξεναγού το γκρουπ περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του μουσείου. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ότι το νέο μουσείο έχει κατά το πλείστον γυάλινο δάπεδο και από κάτω στο έδαφος υπάρχουν τα υπολείμματα της αρχαίας Αθήνας.
Η αναχώρηση από το μουσείο, μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες που έβγαλαν όλοι,  έγινε περίπου στη 1.00 και η εκδρομή συνεχίστηκε με μια βόλτα σε εμπορικό κέντρο. Τελαυταία στάση της υπέροχης αυτής εκδρομής ήταν στο αναψυκτήριο του Αντώνη Καμαριώτη, από τη Στενή, στα Οινόφυτα, ο οποίος έκανε μια προσφορά στους εκδρομείς.
Αξίζει πάντως ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές αυτής της εκδρομής γιατί με τέτοιες κινήσεις προσφέρουν στα παιδιά αξέχαστες εμπειρίες και γνώσεις.
Τέλος σε αυτή την εκδρομή δεν θα μπορούσε να μην υπήρχαν και κάποια αρνητικά γεγονότα. Πρώτον η απαγόρευση λήψης φωτογραφιών μέσα στον κυρίως χώρο του μουσείου και δεύτερον η απουσία όλων των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου Στενής.

2 σχόλια :

  1. Σε ολα τα μουσεια απαγορευεται η φωτογραφηση των εκθεματων....

    Υ.Γ.
    Μια ενημερωση για αυτους που πανε πρωτη φορα σε μουσειο!!!!!!!!!!!

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. epeidh etyxe na paw sth ekdromh ayth, mas eipan oti k mexri ligo kairo prin epitrepotan, alla logo kataxrhshs ayths ths eleu8erias telika tis apagoreusan tis foto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή