Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Καλό μήνα


Με τον ερχομό του Δεκέμβρη ξεκινά και επίσημα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, που μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν για να γιορτάσουν τον ερχομό του Χριστού και του νέου έτους.
Από σήμερα ξεκινούν πρώτοι απ' όλους τα παιδιά για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι. Από σήμερα ξεκινούν και οι επαγγελματίες να στολίζουν τα μαγαζιά τους, από σήμερα ξεκινούν και οι συνταξιούχοι -να μη τους ξεχνάμε, με τη μικρή σύνταξη και το επίδομα ,πρώην δώρο,που σήμερα πήραν-να στολίσουν και αυτοί με τη σειρά τους το φτωχικό τους.
Αυτό όμως που θα πρέπει να στολίσουμε όλοι και να μείνει στολισμένο είναι η ψυχή μας, που με όλες μας τις πράξεις όλο αυτό το χρόνο τη μαυρίζουμε. Αυτή με τη σειρά της δε μας αφήνει να δούμε και να απολαύσουμε αυτόν τον κόσμο.Μας κάνει να νιώθουμε συνεχώς αδικημένοι και άτυχοι. Αυτή λοιπόν θα πρέπει να αλλάξουμε και να τη στολίσουμε με αγάπη, ελπίδα, πίστη και αισιοδοξία αν θέλουμε να απολαύσουμε αυτές τις γιορτές και να μας μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας.

1 σχόλιο :