Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στο επίκεντρο των ΜΜΕ η Στενή. Ιδέα για τουριστική ανάπτυξη

Ο χειμώνας και τα χιόνια σε άλλους δημιουργούν προβλήματα, στο Δήμο μας όμως υπάρχουν και χωριά που ζουν απ' αυτά. Σε ακόμη μία φορά λοιπόν η Στενή έπαιξε στα Δελτία Ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις, τα προβλήματα παράλληλα όμως διαφημίζεται και ως ένα σημείο τουριστικού προορισμού στο Δήμο μας.

Έτσι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για ακόμη μία χρονιά, έστειλαν τα τηλεοπτικά τους συνεργεία και στη Στενή προκειμένου να πάρουν πλάνα από το χιονισμένο τοπίο. "Η Αράχωβα της Δίρφυς" παίρνει αίγλη και

οι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπως Cafe, ταβέρνες και μπαράκια βλέπουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει σε εποχές δύσκολες.

Όπως όλα δείχνουν και άλλα χωριά του Δήμου μας θα μπορούσαν να έχουν παρόμοια εξέλιξη αρκεί οι κάτοικοί τους να ήταν περισσότερο προοδευτικοί και η πολιτεία και ιδιαίτερα ο Δήμος, να είχε στρέψει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη και του χειμερινού τουρισμού σε αυτά. Αντί αυτού όμως αυτό που βλέπουμε είναι τέτοιου είδους ανάπτυξη να μένει στο περιθώριο, καμία φαντασία και καμία πρωτοβουλία να μην υπάρχει τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους υπεύθυνους του Δήμου πάνω σε τέτοια ζητήματα, σε μια εποχή που τοπική οικονομία πλήττεται βάναυσα και απαιτούνται νέες ιδέες προκειμένου να αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες, που θα τονώσουν οικονομικά την περιοχή μας.

Έτσι και επειδή κάποιοι έμαθαν τόσα χρόνια στα ίδια και στα ίδια και με τετριμμένες απόψεις γύρω από την οικονομία, η περιοχή μας υποβαθμίζεται συστηματικά ενώ με αποφάσεις για δράση και άλλων μεταλλευτικών εταιρειών στην περιοχή μας, αν αυτό συμβεί, αργά και σταθερά θα αρχίσει να χάνει την όποια αίγλη έχει σε ότι αφορά τον τουρισμό τον οποίο συγκεντρώνει.

Παρόλο που πριν από ένα μήνα περίπου παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, όπως όλα δείχνουν τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται απλά για να γίνονται δίχως κάποιοι και ιδιαιτέρως οι υπεύθυνοι του Δήμου να πιστεύουν σε αυτές, αν κρίνουμε από τα όσα δρομολογούν σε θέματα σύγχρονης οικονομικής ανάπτυξης στο Δήμο μας. Φαίνεται λοιπόν ότι με γνώμονα τα όσα προωθούν "ο χειμώνας" της ανάπτυξης τουριστικά τουλάχιστον για τον Δήμο μας θα είναι πολύ μεγάλος μιας και αντί να επικρατεί η νοοτροπία της καινοτομίας και του επιχειρείν επικρατεί η νοοτροπία του εργάτη και του μεροκάματου συνυφασμένη πολλές φορές με τις πελατειακές σχέσεις, τις οποίες οι Δημοτικοί παράγοντες του τόπου μας προωθούν προκειμένου να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα όπως η επανεκλογή τους, η διατήρηση των μισθών τους και της καρέκλας τους. Και όλα αυτά την ώρα που όπως δείχνουν όλα τα στατιστικά στοιχεία τα τετριμμένα επαγγέλματα, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο μας θα περάσουν από μεγάλη δοκιμασία.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό, να εκμεταλλευτούμε το φυσικό κάλος του Δήμου μας, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, και γιατί όχι να εξελιχτούμε και εμείς με τη σειρά μας σε ένα οικονομικό ευβοϊκό μοντέλο ανάλογο της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού. Εάν αυτό συμβεί να είστε σίγουροι ότι η ανεργία στον τόπο μας θα φτάσει σχεδόν να είναι μηδενική και δεν θα εξαρτόμαστε από επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες και θέσεις εργασίας δεν φέρνουν στους πολλούς και υψηλά εισοδήματα δεν αναπτύσσουν και καταστροφικές για το περιβάλλον είναι. Τα πάντα είναι στο μυαλό και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεις, αρκεί αυτό πρώτα οι υπεύθυνοι πολιτειακοί παράγοντες όπως είναι η Δημοτική Αρχή αλλά και η Δημοτική Αντιπολίτευση και κατόπιν οι πολίτες πρέπει να το αντιληφθούν άμεσα.

ΠΗΓΗ: MESSAPIA-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου