Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Έξω φρενών ο Μυτάκης για τις απολύσεις 22 υπαλλήλων από το δήμο.


Η Αστυνομία φυγάδεψε χθες στις 1 τα ξημερώματα τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γιάννη Μπουροδήμο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ψαχνών. Το θέμα ξεκίνησε όταν
 το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να περάσουν μόνο 10 από  τους 32 εργαζόμενους των δύο δημοτικών επιχειρήσεων που καταργήθηκαν
 στο Δήμο και στο νέο Οργανισμό που συστάθηκε. Από προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασιστεί ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν αυτομάτως ή στο Δήμο ή στο νέο νομικό πρόσωπο που θα συσταθεί. Επίσης είχε αποφασισθεί ομόφωνα ότι όλοι οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αλλά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος στηρίχτηκε μόνο στην θέση του νομικού συμβούλου του Δήμου κου Τρίκα αγνοώντας όμως την απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και το Δελτίο Τύπου που είχε ο ίδιος βγάλει στις 21 Απριλίου 2011 στο οποίο εκτός των άλλων ανέφερε ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και ότι δεν θα απολυθεί κανένας. Στην εργασία εισηγήθηκε ότι θα παραμείνουν μόνο τα άτομα που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα ΑΜΕΑ και όσοι προσλήφθηκαν πριν το 2001. Οι υπόλοιποι θα απολυθούν.
Στο θέμα τοποθετήθηκαν και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος όπου όλοι τους ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει να χαθεί ουδεμία θέση εργασίας τόσο διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όσο και επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη και κάθε απόλυση είναι ένα λιθαράκι στην αύξηση της ανεργίας. Ακόμη τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος ,που έχουν ορίσει μερικοί εκ των 32 εργαζομένων, κος Κοκονός ο οποίος  αναλύοντας το θέμα και τις διατάξεις που υπάρχουν και έχουν θεσπιστεί αλλά και η όλη κατάσταση δεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αορίστου χρόνου. Ο κος Μπουροδήμος εξαπέλυσε ύβρεις προς τον κο Κοκονό αναφέροντας ότι ψάχνει για πελάτες. Ο δικηγόρος κος Κοκονός απάντησε στην κατηγορία αυτή και αναγκάστηκε ο κος Δήμαρχος να ανακαλέσει.
Αυτός που δε παρέλειψε να τοποθετηθεί επί του θέματος αν και ήταν η πρώτη συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ο Γιάννης Μυτάκης, ο οποίος απείλησε να παραιτηθεί αν δε βρεθεί οριστική λύση εργασίας και για τους 32 υπαλλήλους. Μετά από την παρωδία του δημοτικού συμβουλίου όπου οι μισοί  ψήφιζαν να απολυθούν και οι άλλοι μισοί να ψηφίζουν να παραμένουν οι εργαζόμενοι ο κ. Μυτάκης μη ανεχόμενος την κοροϊδία που στήνεται στις πλάτες των εργαζομένων, πέταξε τα χαρτιά του και αποχώρισε από την αίθουσα του συμβουλίου.
Μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία όρμησαν οι παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι  στον Δήμαρχο και τα  έσπασαν όλα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημοτικοί  Σύμβουλοι που ψήφισαν την πρόταση της υπηρεσίας του Δήμου έτρεχαν  πανικόβλητοι να σωθούν. Να αναφέρουμε ότι από την συμπολίτευση δεν ψήφισαν οι δύο αντιδήμαρχοι  Ανθούλα Κατσίκα-Λαφαζάνη και Αποστόλης Παράκατης καθώς επίσης και οι σύμβουλοι των παρατάξεων Ψαθά και Ραπτάκη. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Γιάννης Μπουροδήμος έχει υποβάλλει μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου