Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η Στενή στον Alpha 31/01/12


Για ακόμη μία φορά το χωριό μας έκανε την εμφάνιση του σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι και συγκεκριμένα στον Alpha. Όσοι δεν παρακολουθήσατε το ρεπορτάζ και όσοι θέλετε να απολαύσετε ξανά την χιονισμένη Στενή αλλά και να δείτε γνωστά σας πρόσωπα να μιλάνε και να λένε τη γνώμη τους για τον χιονιά και τα προβλήματα που προκάλεσε  πατήστε Εδώ και στο κεντρικό δελτίο (δεξιά) κάπου στο 28ο λεπτό αρχίζει το ρεπορτάζ.

Χιόνι, χιόνι, χιόνι



Περιμέναμε, περιμέναμε να δούμε αυτό το τρυφερό σεντόνι χιονιού που θα κάλυπτε όλες τις ορεινές περιοχές συνεπώς και τη Στενή από τα λεγόμενα όλων των μετεωρολόγων που μας πήραν τα αυτιά με τα διάφορα μετεωρολογικά μοντέλα. Τελικά το χιόνι άργησε αλλά ήρθε με τη μορφή χιονοθύελλας και αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών. Σήμερα το πρωί το χιόνι άγγιζε τα 40 εκατοστά και ο υδράργυρος έδειχνε -3 ενώ αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί εκτός βέβαια του κεντρικού ο οποίος είναι ανοιχτός και περιμένει κόσμο να έρθουν να δουν χιονάκι.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το ραντεβού


Χιονοπτώσεις περιμέναμε από το πρωί, ψιλόβροχο μας ήρθε.
Σαν να έχεις κανονίσει ραντεβού μέσω ίντερνετ με "ψηλή ξανθιά εικοσάρα" και να σου εμφανίζεται ηλικιωμένη, 1,50 μέτρο μαζί με το τακούνι.

Α, να δούμε το επόμενο ραντεβουδάκι!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Προγραμματισμός προσλήψεων


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Βρείτε τι λείπει!


1) Ένας κύβος Κνορ

2) Ένας κύβος του Ρούμπικ

3) Ένας κυβόλιθος

4) Μήπως κάτι άλλο;

Ότι και να λείπει πάντως, ΠΡΟΣΟΧΗ στο κενό μεταξύ καμάρας και πλατείας!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Κρυοβρύση Σταύρο-Βήμα


«Στην κεντρική Εύβοια 30 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, στη φημισμένη για τις φυσικές ομορφιές της, τα πολλά τρεχούμενα νερά, γνωστή από την TV και για τις κάθε χρόνο πρωτοχιονιές της Στενή, χωριό με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τα πολλά, μεγάλα, άγρια δέντρα, ΕΥΡΙΣΚΟΜΑΙ.


Με βρίσκεις εύκολα αν ακολουθήσεις τον αμαξωτό δρόμο από Στενή προς την γνωστή Χιλιαδού-Στρόπωνες και σε ένα χιλιόμετρο, ακολουθήσεις δεξιά τις πινακίδες μου που με συνοδεύουν. Ναι απέχω μόλις 2 χιλιόμετρα από τις γνωστές ψησταριές της Στενής. Σας περιμένω μέσα στα δασά πλατάνια με ολάνυχτες αγκαλιές να σας χαρίσω το κρύο μου νερό βέβαια αλλά και ένα θάμβος που μου το χαρίζει η ίδια η φύση. Απόλαυση χωρίς τελειωμό. Από τα τόσα λίγα μου βέβαια που έχω δεν είμαι υπερόπτης, καίτοι δεν είναι χαμηλό το υψόμετρό μου.Ταπεινά είναι τα καθίσματα και τα τραπεζάκια που μου πρόσθεσαν τελευταία.Το ίδιο και το δάπεδό μου.Πολλές και οι προεργασίες από τη φλέβα μου ώσπου το κρυστάλλινο νερό της σας αντικρίσει με το κελάρυσμά του.'Όλα όπως και  οι προσθήκες που μου έγιναν ολόγυρα είναι πτωχές μεν αλλά με πολύ αγάπη φτιαγμένες. ΕΥΓΕ!
Μέχρι και με κρίνα που φύτευσαν με στόλισαν.Δεν τους ευγνωμονώ, γιατί δεν το θέλουν. Αυτούς όμως που θα με επισκεφθούν , από τώρα τους ευχαριστώ και αν το αξίζω με συστήνουν.Έχω πολλή ανάγκη από αγάπη ίσως και σε ανταπόδοση αυτής που απρόσμενα, αναπάντεχα και ανέλπιστα κάποιοι μου έδειξαν.Τους ευχαριστώ.» 



Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφίες και βίντεο με τα χιόνια, από τους φίλους μας στο Facebook (10/01/12 και 11/01/12)

Σε αυτή τη δημοσίευση έχουμε μαζέψει φωτογραφίες από το κοινωνικό δίκτυο του Facebook, φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει φίλοι μας από τη χιονισμένη Στενή και ένα βίντεο-διαδρομή από την χιονισμένη Κάτω Στενή ώς τα εξοχικά.Απολαύστε χιονάκι!










Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο μας


Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων όρισε χτες τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου:

Ο κος Θανάσης Μάλλιαρης τοποθετήθηκε στη θέση του αντιδημάρχου Βασίλη Μπαρσάκη  και θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων, Υπεύθυνος καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας Διρφύων, Υπεύθυνος του εργοταξίου της Δημοτικής Κοινότητας Διρφύων, Υπεύθυνος Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Δημοτικής Κοινότητας Διρφύων και Υπεύθυνος Τέλεσης Πολιτικών Γάμων στην Δημοτική Κοινότητα Διρφύων.

Ο κος Νίκος Κοντάκης τοποθετήθηκε ως αντιδήμαρχος στη θέση της κας Ανθούλας-Κατσίκα-Λαφαζάνη και θα είναι υπεύθυνος για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Κοινωνική Πολιτική και υπεύθυνος για τους Πολιτικούς Γάμους στην Δημοτική Κοινότητα Μεσσαπίων.

Τέλος τοποθετήθηκε ο κος Λευτέρης Λύρας στη θέση του κου Αποστόλη Παράκατη και θα είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία καθαριότητας στη Δημοτική Κοινότητα Μεσσαπίων και υπεύθυνος στη λειτουργία του εργοταξίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσαπίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λάμπρου και Λαφαζάνης παραμένουν στις θέσεις τους ως έχουν.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια στη Στενή!!!


Καλώς τον και ας άργησε, αυτή η φράση ταιριάζει σε αυτό το ξαφνικό χιονιά που μας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί και άσπρισε το όμορφο χωριουδάκι μας και το έκανε  ακόμα πιο γραφικό. Έτσι λοιπόν το πρωί ξυπνήσαμε με «γανουδα» (5 πόντους χιόνι) και με θερμοκρασίες που άγγιζαν το μηδέν και η χιονόπτωση ακάθεκτη με μορφή ¨πατσαβούρας¨. Ευτυχώς όμως δεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα σε σημείο που να εμποδίζεται η κυκλοφορία μιας και ήταν αυξημένη η κίνηση των επισκεπτών που επερχόντουσαν να δουν από κοντά το χιόνι και να παίξουν φτιάχνοντας χιονάνθρωπους. Το απόγευμα τα φαινόμενα έπαυσαν αλλά το βραδύ αναμένεται ζόρικο. 

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΟΦΑΝΙΑ


      
 Στη κεντρική γέφυρα του χωριού, στην καμάρα, ακούστηκε και φέτος το «εν Ιορδάνη» από τον πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, για να γίνει ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων.
      Ο καιρός δεν ήταν αρκετά καλός, αλλά παρ' όλα αυτά οι πιστοί που παρευρέθησαν φέτος ήταν πάρα πολλοί, όπως άλλες χρονιές. 
     Επίσης το παρών για να συλλειτουργήσει έδωσε και ο πάτερ Γεώργιος Τσουνής από την ενορία της Κάτω Στενής.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Κάνουμε γνωστό στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει στις 6-1-2012 ώρα 20.30 στην ταβέρνα "Η ΩΡΑΙΑ ΣΤΕΝΗ".
Το χορευτικό του συλλόγου στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.
Σας περιμένουμε για διασκέδαση με ζωντανή μουσική και σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τη δεύτερη θέση η Στενή το 2011 στο ύψος των βροχοπτώσεων


Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Αθηνών αλλά και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Στενή Ευβοίας το 2011 η βροχόπτωση έφτασε σε ύψος τα 1920 χιλιοστά.
Την πρώτη θέση κατέχει η Σαμαριά (Φαράγγι), τη δεύτερη η Στενή Ευβοίας και την Τρίτη η Ζαγορά Πηλίου.

Αναλυτικά

Σαμαριά 2450 χιλιοστά

Στενή Ευβοίας 1920 χιλιοστά

Ζαγορά 1850 χιλιοστά