Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Πριν το νέο έτος, το νέο ποτάμι!



    Αυτή είναι η εικόνα, που συναντούν πολλοί επισκέπτες αυτές τις μέρες στο χωριό μας, στην ανηφόρα που οδηγεί στο ξενοδοχείο του Καρλατήρα. Ο χαρακτηρισμός νέο ποτάμι δεν είναι υπερβολικός, μιας και ένας ορμητικός χείμαρρος ξεκινά από τη βρύση που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο και έχει πλημμυρίσει όλο το δρόμο! 
   Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα, εκτός από το πολύ νερό που έπεσε τις τελευταίες μέρες, είναι και η προχειρότητα κάποιων αρμόδιων κατά την εκτέλεση του έργου της αποχεύτεσης στην περιόχη. Εύκολη λύση να τοποθετήσουν τον σωλήνα της αποχεύτεσης μέσα στο αυλάκι που προϋπήρχε για να φεύγει το νερό. Που να σκάβουν τώρα;
   Πάλι καλά που οι κάτοικοι, που χρησιμοποιούν το μονοπάτι εκεί δίπλα, έχουν βάλει κάποιες τάβλες και περνούν απέναντι το δρόμο. Πού καιρός τώρα να χτίζουν γεφύρια;

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση-Συζήτηση για την προστασία των ορεινών όγκων της Δίρφυς


Το τελευταίο διάστημα πολύς λόγος έχει γίνει για την προστασία των ορεινών όγκων της Δίρφυς και για  το θέμα της πιθανής διάνοιξης ερευνητικών γεωτρήσεων από την εταιρεία ΕΛΜΙΝ . Ένα θέμα που θα απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα την τοπική και όχι μόνο κοινωνία σχετικά με τις περιβαλλοντικές και όχι μόνο συνέπειες που πιθανόν να προκληθούν από τις ενδεχόμενες ερευνητικές γεωτρήσεις.
Για το θέμα αυτό ο Οικολογικός Σύλλογος "Ταναΐς" κάνει την δεύτερη συγκέντρωση στην περιοχή της Στενής και ειδικότερα στο Ξενοδοχείο Γερακίνη (cafe Steni) την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα. Στην συνάντηση-συγκέντρωση θα προβληθεί η ταινία "Η Αλήθεια" και θα γίνει συζήτηση.