Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για 28η Οκτωβρίου Δήμου Διρφύων-Μεσαπίων

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Για μεγέθυνση πατήστε ΕΔΩ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Το Αισθητικό Δάσος της Στενής στο Δημοτικό Συμβούλιο.



      Στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με παρέμβαση του κου Καρλή τέθηκε ως θέμα για συζήτηση και η καταστροφή του Αισθητικού Δάσους της Στενής από την εταιρεία ΕΛΜΙΝ. Ο κος Καρλής ανέφερε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ότι διάβασε κάπου για το θέμα αυτό και θα ήθελε να έχει μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα.
     Απαντώντας στο θέμα ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος, ανέφερε ότι κάποιοι γράφουν χωρίς να γνωρίζουν που βρίσκεται το Αισθητικό Δάσος της Στενής. Ανέφερε ότι οι γεωτρήσεις είναι ερευνητικές και θα γίνουν στα όρια των Τ.Κ. Πάλιουρα και Αγίου Αθανασίου και στα όρια του Τ.Κ. Γλυφάδας κοντά στην περιοχή Αγριοσυκιά. Επίσης ανέφερε ότι οι γεωτρήσεις θα είναι ερευνητικές και δεν επρόκειτο να συμβεί και τόσο σημαντική οικολογική καταστροφή.
     Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι οι παραπάνω περιοχές, όπου θα γίνουν οι γεωτρήσεις είναι ενταγμένες στο Natura 2000 και είναι προστατευόμενες περιοχές.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

1ος ορεινός ημιμαραθώνιος Δίρφυς


Σήμερα το πρωί διεξήχθη ο πρώτος ορεινός ημιμαραθώνιος Δίρφυς με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της Στενής. Ο αγώνας δρόμου (τρέξιμο) ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και τέλειωσε στις 15:00 το μεσημέρι  με περισσότερες από 130 συμμετοχές ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας όπου όλοι τερμάτισαν χωρίς προβλήματα. Η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη καθώς εκτός από τα 25 χιλιόμετρα που έπρεπε να διανύσουν ήταν και οι διάφοροι τύποι δρόμων που πέρασαν οι δρομείς  όπως άσφαλτο, χωματόδρομο και μονοπάτια με πυκνή βλάστηση (πλατεία-εξοχικά κέντρα-καταφύγιο-βράχος-πλατεία). Πρώτος δρομέας που τερμάτισε ήταν από την Αθήνα με χρόνο 1 ώρα και 50 λεπτά και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι όπου στο τέλος της διαδρομής η γραμματεία τους περίμενε με ζεστά ροφήματα και απολαυστικά σνακ.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ντούρμα


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη το νέο βιβλίο του δημοτικού συμβούλου του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Δρ. Γεωργίου Ντούρμα, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τίτλο «Θέματα Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές». Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετείχε και ο Καθηγητής Ν. Νικητάκος.

Στο δίτομο αυτό έργο εξετάζονται συνολικά οι δυνατότητες που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και τις μεταφορές.

Πρόθεση είναι το σύγγραμμα αυτό να αποτελέσει ένα βασικό πλαίσιο αναφοράς για τους επαγγελματίες του κλάδου και τους φοιτητές των Σχολών Διοίκησης με έμφαση στη ναυτιλία, τις μεταφορές και τα logistics, το οποίο να παρουσιάζει τις δυνατότητες και εξελίξεις των τεχνολογιών και να προβάλλει πως αυτές μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο διοίκησης, ελέγχου και λήψης αποφάσεων από τον σύγχρονο μάνατζερ.