Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πράξη "Εναλλακτικός Τουρισμός" (05/10/2011, 18:00, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, Ψαχνά)


Η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στα Ψαχνά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων (Αβάντων 18).


Δείτε αναλυτικά:
Πλήρες κείμενο πρόσκλησης
Χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Εναλλακτικός τουρισμός"

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Δίρφης


trail-running


Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. 
Την Κυριακή 2/10/2011 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιμαραθώνιος ορεινού τρεξίματος ΔΙΡΦΗΣ που οργανώνεται από το downhill.gr και την ομάδα salomon touch team καθώς και με την υποστήριξη του Δήμου Διρφύων. 

Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, η προστασία του δάσους της Δίρφης και η γνωριμία με καινούριες διαδρομές. Στον αγώνα που θα είναι απόστασης 25χλμ και με υψομετρική διαφορά 800 μέτρων, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία άνω Στενής και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο. Θα υπάρξουν τρία σημεία ανεφοδιασμού-τροφοδοσίας περίπου ανά επτά χιλιόμετρα και θα υπάρχουν νερά, τζελάκια και ισοτονικά GU, καθώς και αποξηραμένα φρούτα. Επειδή σκοπός του αγώνα είναι η διατήρηση του βουνού όσο το δυνατόν πιο καθαρό, στους σταθμούς τροφοδοσίας δε θα δίνονται πλαστικά μπουκαλάκια του 1/5 λίτρου, αλλά μόνο σε πλαστικά ποτήρια, καλό θα είναι όσοι δρομείς έχουν μπουκάλια και υδροδοχεία πλάτης τύπου CAMELBACK να χρησιμοποιήσουν αυτά. 

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρω και περιλαμβάνει το αναμνηστικό μετάλλιο, την τροφοδοσία του αγώνα και ένα σνακ στον τερματισμό, καθώς και συμμετοχή στην κλήρωση των δώρων. Θα βραβευτούν οι εξής κατηγορίες: Α1 19-29 οι τρεις πρώτοι (ο πρώτος με κύπελλο), Α2 29-39 με τον ίδιο τρόπο, Α3 39-49 το ίδιο, Α4 50 και άνω με τον ίδιο τρόπο και κατηγορία γυναικών επίσης. Τέλος στον νικητή της γενικής θα δοθεί δώρο ταξίδι έκπληξη από το χορηγό του αγώνα SPORT BOX-TRAVEL.


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:
1.1. Ημερομηνία: 2/10/2011
1.2.Τόπος: Ανω Στενή Ευβοίας
1.3. Κατηγορίες:
Α1 (19-29)
Α2 (30-39)
Α3 (40-49)
Α4 (50 και ανω)
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αγώνας ορεινού τρεξίματος 25χλμ
Αγώνας ορεινού τρεξίματος 25χλμ
Αγώνας ορεινού τρεξίματος 25χλμ
Αγώνας ορεινού τρεξίματος 25χλμ
Αγώνας ορεινού τρεξίματος 25χλμ

1.3.1 
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στις 11.00.
1.3.2 Η διαδρομή του αγώνα κινείται σε δασικούς δρόμους-χωματόδρομους σε μονοπάτια με υψομετρική διαφορά 800 μέτρων. Εκκίνηση και τερματισμός του αγώνα είναι η πλατεία της άνω Στενής
2. Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί στην πλατεία της Ανω Στενής από τις 09.00-10.00
3. Δηλώσεις Συμμετοχής:
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω διαδικτύου  ΕΔΩ καθώς και στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας κάντε την εγγραφή σας μέσω διαδικτύου. Κόστος συμμετοχής €10 για όσους προ εγγραφούν μέσω internet και κάνουν κατάθεση στον λογαριασμό Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR55 0172 1530 0051 5304 0282 750 και € 15 για όσους εγγραφούν την ημέρα του αγώνα.
4. Έπαθλα
Κύπελλο στον 1ο κάθε κατηγορίας και μετάλλιο στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής. Στον 1ο νικητή της γενικής κατηγορίας του αγώνα θα δοθεί ΔΩΡΕΑΝ ταξίδι εσωτερικού 3ημερών σε πολυτελές ξενοδοχείο, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου SPORT BOX- BOX TRAVEL
5. Πρόγραμμα Αγώνων:
09.00
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
11:00
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
15:00
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

6. Κανονισμοί:
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών σε καλή φυσική κατάσταση και έχουν πρόσφατη πιστοποίηση γιατρού ότι μπορούν να αθλούνται.
Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων κι αν η διοργάνωση κρίνει τον αγώνα επικίνδυνο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων μπορεί να τον διακόψει ή να τον ακυρώσει.
Απαγορεύεται η ρίψη οποιονδήποτε αντικειμένων στην διαδρομή του αγώνα διότι κινούμαστε σε δασικό χώρο και στόχος μας είναι η διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου, ως δείγμα πολιτισμού.
7. Τροφοδοσία
Στον αγώνα θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά, ενεργειακά gel & ηλεκτρολύτες GU, μπανάνες Chiquita, πατατάκια-ξηροί καρποί, προσφορά του καφεκοπτείου “Βραζιλιάνος”. Τέλος η εταιρεία gewol θα προσφέρει δώρα στους συμμετέχοντες καθώς και αναμνηστικά t-shirt του αγώνα.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

' ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΗΣΕ '




Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έχουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Αυτό συνέβει σήμερα και στο χωριό μας, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο προαύλιο χώρο του σχολείου της Στενής. Ο αγιασμός τελέστηκε από τους πατέρες Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου και Γεώργιο Τσουνή.
Από νωρίς το πρώι οι μαθητές άρχισαν να προσέρχονται στο σχολείο με ευχάριστη διάθεση, λόγω του ότι ανυπομονούσαν να ξανασυναντήσουν τους φίλους τους, αλλά και λόγω της επιστροφής τους στα θρανία.
Παρών στην τέλεση του αγιασμού ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και οι περισσότεροι γονείς των μαθητών.

Από την πλευρά μας σαν STENIOTIS ευχόμαστε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους καλή σχολική χρονιά!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ ΣΤΕΝΗΣ-ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ "1"

Σήμερα το απόγευμα η Ένωση Διρφύων Στενής αναμετρήθηκε με την ΑΕ Χαλκίδας για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ευβοίας με την ομάδα της Στενής να προκρίνεται στην επόμενη φάση.
Ο κανονικός αγώνας έληξε 3-3 κι επειδή οι αγώνες είναι "μία κι έξω" ακολούθησε η παράταση.
Οι δύο ομάδες αν και κουρασμένες μετά το 90λεπτο δημιούργησαν αρκετές φάσεις ωστόσο καμία δεν πέτυχε κάποιο γκολ.Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι όπου η ομάδα της Στενής φάνηκε περισσότερο ψύχραιμη κερδίζοντας 4-3.
Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία των πέναλτι.