Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ 2011

Αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά η γιορτή μελιού. Η συγκεκριμμένη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους μελισσοκομικό συνεταιρισμό Στενής, φυσιολατρικό - ορειβατικό σύλλογο Στενής και δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος της Άνω Στενής. Να τονίσουμε ότι και φέτος θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους παροδοσιακά γλυκά με μέλι, όπως λουκουμάδες με μέλι και μπακλαβάς με καρύδια και μέλι. Την όμορφη αυτή εκδήλωση θα συνοδεύσει ζωντανή παραδοσιακή μουσική! Η είσοδος θα είναι δωρεάν! Καλή διασκεύαση !!!!


Παρακάτω σας παραθέτουμε και την ηχητική διαφήμιση της εκδήλωσης.


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Φορτωτής του δήμου Διρφύων ηταν η φωτιά!



 Σήμερα το απόγευμα ακούστηκαν στο χωριό μας σειρήνες από πυροσβεστικά οχήματα. Τελικά η φωτιά που ξέσπασε δεν ήταν σε δασική έκταση, αλλά σε έναν φορτωτή του δήμου Διρφύων. Το συγκεκριμμένο μηχάνημα, αφού εκτέλεσε τις διάφορες εργασίες στο χωριό των Στροπώνων πήρε το δρόμο της επιστροφής στη βάση του στη Στενή. Όταν όμως βρισκόταν στη περιοχή της Ράχης και συγκεκριμμένα στον 'παλιό σπαστήρα' η θερμοκρασία του μηχανήματος ανέβηκε επικίνδυνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε αυτό. Ο οδηγός του φορτωτή τον εγκατέλειψε αμέσως, έκλεισε την κυκλοφορία του δρόμου και κάλεσε σε βοήθεια. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων του δήμου, τα οποία έφτασαν εγκαίρως και έσβησαν τη φωτιά. Τα οχήματα της πυροσβεστικής που έφτασαν και αυτά έγκαιρα δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Η καταστροφή που υπέστη το μηχάνημα ήταν ολική, όπως βλέπεται και στην εικόνα μας. Τέλος καλό ολα καλά λοιπόν. Το μόνο που χρειαζόμαστε πλέον είναι ένας νέος φορτωτής.
 

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μουσική Βραδιά απόψε στο cafe 1743


Μετά την πρώτη επιτυχημένη μουσική βραδιά με τους GPS band, το cafe 1743 συνεχίζει τις εκδηλώσεις του, αυτή τη φορά με την τριμελή μπάντα Nouminia. Έτσι ενώ στο πρώτο live ακούσαμε κυρίως funky-rock μουσικές με αγγλικό στίχο απόψε οι Nouminia θα μας ταξιδέψουν με έντεχο-ροκ τραγούδια, κυρίως ελληνικού στίχου, τόσο γνωστών καλλιτεχνών όσο και δικών τους συνθέσεων.
Απόψε λοιπόν Τετάρτη και ώρα 10:00 μμ στο cafe 1743 και στην πλατεία της Στενής για μια αξέχαστη βραδιά

Τα μέλη της μπάντας:
ΤΑΣΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΙΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΔΑΚΗΣ


Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΕΑ!





    Μια πολύ ωραία ιδέα έχει υλοποηθεί εδώ και λίγους μήνες από μια παρέα νέων στο χωριό μας. Αυτή η ιδέα αφορά τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, που ονομάζεται vraxos radio. Ο σταθμός δεν εκπέμπει σε κάποια ραδιοφωνική συχνότητα, αλλά μπορείτε να τον ακούσετε μόνο μέσω ίντερνετ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vraxos.listen2myradio.com/ . Βέβαια πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο vraxos δεν εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο, αλλά ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Για την ακριβή ενημέρωση σας για το πότε γίνονται εκπομπές μπορείτε να γίνεται μέλη στην ομάδα του σταθμού που υπάρχει στο facebook, η οποία αριθμεί περίπου 200 μέλη μέχρι στιγμής. Για να γίνεται μέλος στην ομάδα πατήστε εδώ https://www.facebook.com/groups/vraxoradio?ap=1 . Παρακάτω σας παραθέτουμε το σλόγκαν του σταθμού καθώς και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που είναι όλοι όπως είναι λογικό Στενιώτες.

   Εδώ θα ακούτε μόνο τα καλύτερα. Από έντεχνο, κλαρίνο μέχρι jazz και hip-hop. Βέβαια σε διαφορετικές εκπομπές, δεν θέλουμε να κάνουμε έναν αχταρμά! Συντονιστείτε!!!!


  • Χρήστος Κυράνας (c.k.)--->Δεν αφήνει παραπονέμενο ποτέ το ακροατήριό του, ποιοτικές επιλογές ελληνικών και ξένων τραγουδιών αλλά το ντεμπούτο του έγινε με ΚΛΑΡΙΝΟ!
  • Δημήτρης Κάμελ (Kamel)---> Από Χαρά Βέρρα Live στην Κάτω Στενή μέχρι Ορφέα Περίδη και Παγωμένο Δούναβη...Βέβαια έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις εντεχνολαϊκές τραγουδίστριες!
  • Θανάσης Ζέρβας (Sam)--->Ο αμίλητος της παρέας(δεν έχει ακόμα μικρόφωνο) που θα σας ξαφνιάσει με τις επιλογές του εκεί που δεν το περιμένετε...Μπορεί να mixarei τέλεια τον Ζερβουδάκη με τον dj Sasha!
  • Παναγιώτης Σπυριδάκης (Spyki)--->Τόσα χρόνια DJ. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να  ανεβάσει τη διάθεση αυτών που τον ακούνε σε κλάσματα δευτερολέπτου...Μιλάει η εμπειρία!
  • Θανάσης Σάλεχ (Sal)--->Μπορεί σε οποιοδήποτε κομμάτι που παίζει να πετάξει κι ένα αθλητικό σχόλιο ενδιάμεσα...είναι και 6άστερος πλέον!
  • Γρηγόρης Αρδίτζογλου (Simoun)--->Παρόλο που έχει όλα τα CD του Χατζηγιάννη(από το ΘΕΜΑ) να είστε σίγουροι ότι δεν θα παίξει ούτε ένα τραγούδι του και το πολύ ένα τραγούδι από Νταλάρα!
  • Γiωργοs Τσουτσαιος (DJ George)---->  in the MIX,  ετσι απλα! 
  • Θανάσης Θάνος (Dj atha)---> Παρόλο που ακουει μονο Δέσποινα Βανδή......παίζει όλες τις ελληνικές και ξένες επιτυχίες(οι παραγγελιές ειναι ολες δεκτές!!!)
  • Νίκος Σάλεχ (daskalos)---> Ο τελευταίος που προστέθηκε στην παρέα του vraxos!!!  Παραδίδει μαθήματα μουσικής......και καλύπτει το αθλητικό ρεπορτάζ του σταθμού.

Εδώ θα ακούτε μόνο τα καλύτερα. Από έντεχνο κλαρίνο μέχρι jazz και hip-hop. Βέβαια σε διαφορετικές εκπομπές, δεν θέλουμε να κάνουμε έναν αχταρμά! Συντονιστείτε !!!!
Εδώ θα ακούτε μόνο τα καλύτερα. Από έντεχνο κλαρίνο μέχρι jazz και hip-hop. Βέβαια σε διαφορετικές εκπομπές, δεν θέλουμε να κάνουμε έναν αχταρμά! Συντονιστείτε !!!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γκαλιούρ το γαϊδούρ


«Σε μια από τις πρωινές περιπλανήσεις μου στους αγροτικούς δρόμους του χωριού, όταν βρέθηκα στη θέση ¨Σταυρέτσα¨ στο δρόμο που ανηφορίζεις για τον πύργο ¨Σκουντερι¨ δε πίστευα στα μάτια μου, όταν αντίκρισα αυτό το θέαμα. Ήταν ένα γαϊδούρι τεντωμένο διάπλατα στο δρόμο που δεν άντεξε την αφόρητη σημερινή ζέστη και τη φορτωμή από το αφεντικό του και ¨το πε εκει΄δᨻ.
Αυτά μας είπε ο φανατικός φίλος του blog μας και μας έστειλε και τη φωτογραφία. Όπως μάθαμε όμως και από το ρεπορτάζ που ακολούθησε το γαϊδούρι ήταν του Αθανάσιου Ντουμάνη (Κατσαμπέκη) από την κάτω Στενή, ο οποίος έχοντας μπει καβάλα να πάει στο χωράφι του στον Πύργο δεν τον άντεξε το γαϊδουράκι και στην ανηφόρα παρέδωσε. Όπως μας είπε και ο ίδιος το γαϊδούρι δεν ήταν μεγάλης ηλικίας και δεν είχε προβλήματα υγείας. Τώρα όμως περιμένει το παζάρι να πάρει ένα πιο δυνατό.

Υ.Γ. Κι αν λιγόστεψαν τα συμπαθητικά τετράποδα στο χωριό, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι να αναπληρώνουν το κενό που αφήνουν.

Ρεπορτάζ από την Χιλιαδού


Στη Χιλιαδού εκτός από τη Ναταλία Γερμανού,τον Σπύρο Σούλη και τον μπασκετμπολίστα Βουγιούκα είδαμε και τον Χρήστο Κυράνα, τον δημιουργό του πανελλήνιου τεχνολογικού site www.madfortech.com να κάνει την ηλιοθεραπεία του, να πλατσουρίζει στα πανέμορφα νερά της Χιλιαδούς και να παίζει Φρίσμπι (και όχι ρακέτες) αφού όπως μας είπε, κάποιος του έκλεψε το μοναδικό μπαλάκι που είχε για να παίξει ρακέτες!
Ο Χρήστος μεταξύ άλλων μας είπε ότι έφτασε ως

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ενθουσιασμένη με την Χιλιαδού

Ενθουσιασμένη με την Χιλιαδού και την Κύμη!
"Τρελάθηκε" με τα νερά της Κύμης και της Χιλιαδούς όπου βρισκόταν το Σαββατοκύριακο η Ναταλία Γερμανού. Έτσι, ενώ πριν λίγες μέρες δήλωνε στο περιοδικό ΟΚ ότι "δεν ξέρει που θα πάει
διακοπές" πήρε και μάλιστα στα γρήγορα την απόφασή της και κατέφθασε στη Κύμη και τη Χιλιαδού. , Γοητευμένη από τις όμορφες παραλίες, ανέβασε στο twitter  μια καταπληκτική φωτογραφία από την Χιλιαδού με την εξής λεζάντα: "Κυμη , Χιλιαδού.. Γειά σου ρε Ελλαδα με τα ωραιότερα νερά στον κόσμο! Τρελλάθηκα.."

Να σημειώσουμε κι εμείς ότι το Σαββατοκύριακο όντως τα νερά της Χιλιαδούς ήταν πανέμορφα κι ο κόσμος και τα αυτοκίνητα αμέτρητα!
Να σας πούμε κι άλλο ένα κουτσομπολίστικο, πριν λίγες μέρες είδαμε και τον Σπύρο Σούλη στην παραλία της Χιλιαδούς να κατεβαίνει από το κανό του  "με το δεξί"!
Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες  που έχουμε μεσοβδόμαδα στη Χιλιαδού ήταν και ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκου Βουγιούκας!
Ούτε το "Κους Κους το μεσημέρι" τέτοια ενημέρωση!!!

Παραμένουν ανοιχτά τα Γυμνάσια Στενής και Μακρυκάπας;


Από τα τέλη του προηγούμενου έτους το Υπουργείο Παιδείας έχει κάνει λόγο για συγχώνευση σχολείων για την εξοικονόμηση χρημάτων και όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης.Όσον αφορά τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων θα συγχωνευτούν τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Αθανασίου-Πάλιουρα-Καθενών-Αμφιθέας-Λούτσας. Η δημιουργία αυτού του σχολείου έχει μπει στο ΕΣΠΑ...

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σήμερα ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2010 του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην πλατεία Μποδοσάκη, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:30, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, όπως ισχύει.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων
Ιωάννης Μπουροδήμος

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

'Εκλεψαν κρέατα από ταβέρνα



Η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερο κόσμο στην εξαθλίωση και την πείνα. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κλοπή κρεάτων από ταβέρνα στην Στενή;
Ξημερώματα της Τρίτης 5 Ιουλίου άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία στην ταβέρνα του 65χρονου Γιώργου Καρλατήρα. Οι δράστες πήγαν κατευθείαν στο ψυγείο και αφαίρεσαν όλα τα κρέατα που βρήκαν μέσα, καθώς και μαχαίρια κοπής.
Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτάκης και οι κλέφτες αναζητούνται. Το πιθανότερο βέβαια είναι μέχρι να πιαστούν, να μην έχει μείνει ούτε ...κοκαλάκι.


αναδημοσίευση από εδώ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ατύχημα στην Στενή


Tον χάρο με τα ίδια της τα μάτια, είδε μία οικογένεια η οποία έτρωγε αμέριμνη στην ταβέρνα Κισσός στη Στενή,  μέχρι που δίπλα τους έγινε τροχαίο και εξαρτήματα από το αυτοκίνητο έφτασαν στο.... πιάτο τους! Ο αυτόπτης μάρτυρας μίλησε, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.
"Σήμερα κατά τις 6 το απόγευμα ήμασταν με την οικογένεια και ένα φίλο στο χωριό και τρώγαμε σε ταβέρνα γνωστού. Καθώς μιλούσαμε, ακούμε δυνατό θόρυβο και βλέπουμε ένα αυτοκίνητο στον αέρα και άπειρα συντρίμμια να έρχονται κατά πάνω μας. Tο αυτοκίνητο σκάει πάνω σε ένα τοιχίο απ' την μεριά μας και μετά στην άλλη μεριά του δρόμου όπου και τελικά σταμάτησε. Τα συντρίμμια από την πρόσκρουση όμως, πλαστικά...


Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Πρόσληψη

για μεγέθυνση πατήστε "view in fullscreen"

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κάν'το και εσύ.... Δώσε νόημα στα σκουπίδια!



Αν έχετε κάνει μια βόλτα στα Ψαχνά, σχετικά πρόσφατα, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει, ότι δίπλα σε κάθε κάδο απορριμάτων υπάρχει και ένας άλλος κάδος χρώματος μπλε. Ο σκοπός ύπαρξης αυτών είναι πολύ σημαντικός καθώς και οικολογικός και αυτό γιατί πρόκειται για κάδους ανακύκλωσης. Στο χωριό μας τώρα, τη δεύτερη έδρα του νέου δήμου, ένας τέτοιος κάδος δεν υπάρχει. Η απουσία (έστω και έναν θέλουμε!) αυτών αναγκάζει τους περισσότερους από τους συγχωριανούς μας να πετάνε διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με όλα τα άλλα σκουπίδια!!! Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να μάζευαν αυτά τα υλικά και να τα πετούσαν σε έναν μπλε κάδο είτε στα Ψαχνά είτε στη Χαλκίδα, όπου υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι. Βέβαια πολλοί κάτοικοι (π.χ. ηλικιωμένοι) δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτή τη διαδικασία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. 


Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ζητήσουμε κάποιους μλπε κάδους στο χωριό μας, αλλά και στα άλλα χωριά της Δίρφης, και να έρχεται ένα ειδικό απορριματοφόρο μια φορά τη βδομάδα, για να περισυλλέγει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια. 


Παρακάτω σας παραθέτουμε και τα σημαντικότερα οφέλη της ανακύκλωσης :
                                 
  • Η εξοικονόμηση χώρου
  • Η μείωση του κόστους συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων
  • Η εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και νερού
  • Η δημιουργία θέσεων εργασίας σε βιομηχανίες και προγράμματα ανακύκλωσης
  • Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία
  • Η ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους πολίτες να δράσουν για περιβάλλον
  • Η μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμάτων


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σήμερα στην Στενή


    Απόψε στην κεντρική πλατεία της Στενής και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο καφεγλυκοπωλείο "1743" θα ακουστούν Funky-Rock μουσικές και όχι μόνο, από την μπάντα  "the GPS"! Το σημερινό live αποτελεί το opening party του μαγαζιού, το οποίο ξανάνοιξε τις πόρτες του εδώ και λίγες ημέρες. Σήμερα λοιπόν θα λάβει χώρα η συγκεκριμένη εκδήλωση σε ένα πολύ όμορφο χώρο, που συνδυάζει τη μοντέρνα διακόσμηση με τα πανύψηλα πλατάνια της πλατείας. Ελπίζουμε να είναι μια πολύ όμορφη βραδιά με πολύ κέφι!!!
 
    Από την πλευρά μας σαν STENIOTIS ευχόμαστε καλές δουλειές!!!